preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vrgorac

Login
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?
Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Brojač posjeta

counter for website

Korisni linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
UDŽBENICI I DODATNI OBRAZOVNI MATERIJALI
Autor: Tonći Tolić, 13. 7. 2020.

Poštovani roditelji i učenici,

na web stranici škole, u izborniku Udžbenici, nalazi se popis obveznih udžbenika koji će se koristiti u školskoj godini 2020./2021.

U 1., 2., 3., 5., 6., i 7. razredu (osim geografije) za sve predmete te za predmete Kemija, Fizika i Biologija u 8. razredu, primjenjuju se novi kurikulumi  i za njih se koriste novi udžbenici. Ostatak udžbenika u 8. razredu i svi udžbenici u 4. razredu su po starom kurikulumu.

Dodatni obrazovni materijali koji će se koristiti nalaze se u izborniku Dodatni obrazovni materijali.

Također, u izborniku Materijali uz suglasnost roditelja, nalaze se obrazovni materijali za čiju nabavku učitelji traže vašu suglasnost, jer bez tih materijala teško je provoditi nastavni proces iz pojedinih predmeta.

Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu za školsku 2020./2021. godinu svim učenicima od 1. do 8. razreda bit će osigurani besplatni udžbenici za obvezne i izborne predmete.

Za nabavu ostalih dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, atlasi, mape i kutija za tehničku kulturu za učenike) koji su navedeni u izbornicima Dodatni obrazovni materijali i Materijali uz suglasnost roditelja, nije predviđeno sufinanciranje od strane Ministarstva te nabavku istih roditelji vrše sami.

Svoje komplete udžbenika učenici će preuzimati u školi prvog dana nastave u novoj školskoj godini. Roditelj/skrbnik će prilikom primitka udžbenika potpisati Izjavu o prihvaćanju obveze vraćanja udžbenika, a temeljem Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna.

Izjavom se roditelj/skrbnik obvezuje da će po završetku nastavne godine vratiti školi udžbenike u uporabnom stanju, odnosno da će u slučaju njihovog gubitka ili oštećivanja biti dužni nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika.

Roditelj/skrbnik učenika koji ne prihvati obvezu vraćanja udžbenika ne može ostvariti pravo na korištenje istih u narednoj školskoj godini.

Kurikularna reforma obrazovnog sustava Škola za Život provodit će se s početkom šk. god. 2020./2021. u svim predmetima za učenike 1., 2., 3., 5., 6., i 7. razreda te u predmetima Fizika, Biologija i Kemija za učenike 8. razreda.

Ravnatelj: Krešimir Kuran


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju